Hét inspiratie- en belevingsevent rond Wellbeing

Vrijdag 7 juni 2024

NOA outdoor living, Kruisem

Wellbeing is winst

Well@Work

Tijdens dit uniek inspiratie- en belevingsevent ontdek je alles omtrent welzijn op het werk

Van bedrijfscultuur- en waarden tot sterk leiderschap en mentale en fysieke gezondheid, het komt allemaal aan bod.  

Laat je inspireren tijdens boeiende keynotes, praktisches cases en originele belevingen en ga naar huis met heel wat inzichten en concrete handvaten om jouw HR- en welzijnsbeleid naar een hoger niveau te tillen. 

Laat je inspireren door heel wat HR- en welzijnsexperten

Keynote sprekers

Originele belevingen

Well@work is hét inspiratie- en belevingsevent over corporate wellbeing, speciaal ontworpen voor alle professionals die zich inzetten voor welzijn op de werkvloer.

Ontdek een dag vol inspiratie, motivatie en activering, waar we niet alleen inzichten delen, maar ook concrete handvaten aanreiken om welzijn te integreren in jouw HR-beleid en bedrijfsstrategie.

Laat je meevoeren door boeiende sprekers, interactieve sessies en praktische cases die je zullen inspireren om welzijn niet alleen als doel, maar als essentiële bouwsteen van succes te zien.

De juiste omgeving bevordert het welzijn.

Een slim ingerichte werkplek, met voldoende licht en planten, gezonde voeding en regelmatige beweging (bijvoorbeeld tijdens het vergaderen) dragen bij tot werkgeluk.

De locatie van dit event is dus niet willekeurig gekozen.

We strijken neer bij NOA outdoor living, een belevingspark met prachtige architectuur. Onze sessies vinden plaats verspreid over deze groene oase.

Well@Work is er voor iedereen die geïnteresseerd is in welzijn en hoe we gezonde en productieve werkomgevingen kunnen stimuleren.

HR-professionals, leidinggevenden, welzijns-fanaten, Well@Work is een onvergetelijke ervaring vol waardevolle inzichten, praktische tips en connectie momenten.

Wellbeing is winst

Programma

Keynotes

Tom Palmaerts en Pieter Ugille

Krijg – in primeur – de eerste resultaten van een grootschalige studie naar de impact van AI op ons welzijn en werkgeluk, gepresenteerd door Tom Palmaerts en Pieter Ugille (Accent).

Tom Dewaele

Het creëren en verzekeren van een 5 sterren employee experience voor alle werknemers krijgt een nieuwe dimensie door technologieën zoals AI of zelfs generatieve AI. Optimaliseer je hierbij voor meer menselijkheid? Voor meer gelijkheid? Of voor meer efficiëntie? De keuze is aan ons! Feeling ready? De approach van Google zal ongetwijfeld inspireren.

Johan Terryn

Suggesties voor een Duurzame Positieve Mindset

Positief in het leven staan is top! Het levert ons meer veerkracht, emotionele intelligentie, sociale skills en zelfs fysieke gezondheid. 

Maar positief zijn is wel niet zo simpel als het internet ons voorhoudt…Ah.

Een geforceerde positieve levenshouding (yolo!) werkt zelfs eerder averechts en kan ons de put in duwen. Johan Terryn sprak de afgelopen jaren met opvallend positieve mensen die door een dal gingen en doet suggesties om een duurzame positieve mindset te ontwikkelen.

Roeland Van Dessel

Praktische cases met tips & tricks

Aan de slag met de ESG wetgeving

Welke invloed heeft de recente ESG wetgeving nu al op KMO’s? Hoe blaas je de Sociale pijler binnen ESG leven in? Hoe krijg je buy-in van je medewerkers en maximaliseer je het engagement bij initiatieven? Vergt al deze ESG-implementatie en -organisatie veel tijd van je team?

Kenneth Van Daele, Co-founder van Move To Happiness, deelt hun ESG implementatieplan. Getest en effectief gebleken bij meer dan 7.000 medewerkers van bedrijven zoals VGD, Accenture, Nyrstar, …

Ontdek alles over welzijn op het werk bij Volvo Group

Ontdek tijdens deze praktische case hoe Volvo Group welzijn op het werk aanpakt, welke initiatieven ze opzetten, hoe dit loont, op welke manier het senior leadership een rol speelt, hoe de medewerkers dit ervaren, en waarom ze voor de ondersteuning door het EAP hebben gekozen.

Krijg heel wat inspiratie en concrete handvatten van Nele Eeckhout (Head of Talent Acquisition & Sustainable Employment bij Volvo Group) en Anna Smets (Workplace Options) om in je eigen organisatie met welzijn aan de slag te gaan.

Het onderbenutte potentieel van een attentiebeleid

Ben je op zoek naar een eenvoudige en impactvolle strategie om de relaties met je medewerkers te versterken? Wil je leren hoe je het vaak onderbenutte potentieel van het geven van een attentie kunt benutten, op precies het juiste moment en aan de juiste persoon? Dan is onze praktische sessie iets voor jou!

Tijdens deze sessie door Jelle Van Roosbroeck (Kadonation) leer je alles over een laagdrempelige en effectieve strategie voor je attentiebeleid. Door meer te focussen op de boodschap die je wil overbrengen en de attentie zelf eerder te zien als drager van die boodschap en niet zozeer als financiële component, creëer je echt impact. Want de échte waarde als je dit goed doet, overstijgt het financiële enorm.

Drempels en oplossingen voor een duurzame levensstijlverbetering

Sta jij voor de uitdaging om het welzijn van je medewerkers te verhogen, te midden van toenemende absenteïsme cijfers en een stijging in psychische problematieken?

Als we well-being willen versterken, is het belangrijk dat we dit holistisch bekijken en zowel naar mentaal, fysiek, sociaal en financieel welzijn kijken. We moeten alle facetten naast elkaar leggen om de levensstijl van onze medewerkers te optimaliseren en duurzame verandering te bewerkstelligen.

Tijdens deze sessie overlopen we samen een aantal drempels en reiken we vooral ook oplossingen aan.

Het Geheim van een Levendige Werkplek aan de hand van je unieke DNA! — Case studie van het nieuwe hoofdkantoor van House of Talents

Well@work = fun@work ?

Well@work is een gevoel van balans inzake voldoening, productiviteit en welzijn op de werkvloer. Dit kan worden opgewekt door het type taak, een goede relatie met collega’s, gesteund voelen door het management of een goede work-life balans. Fun@work gaat over het plezier in die taken of de werkomgeving. Het geluk vinden in wat je doet en deelnemen aan taken die amusement en vreugde brengen tijdens de werkuren.

Om een inrichting te bepalen waarin beiden gecombineerd worden is het belangrijk om het DNA van je organisatie te kennen. Deze is steeds uniek. Je DNA weerspiegelt je cultuur, waarden en manier van werken. Tijdens deze sessie met Ahrend, helpen we je het DNA van je organisatie te ontdekken en te verwerken in een ‘wel voelende en productieve’ werkomgeving. We doen dit aan de hand van inspirerende cases die we graag met jullie delen.

Ontdek hoe de werkplek van ETAP en DSTNY bijdraagt aan het welzijn en productiviteit van hun medewerkers
Ontdek hoe Studio Dar al meer dan 10 jaar baanbrekende werkomgevingen ontwerpt. In deze workshop ligt de focus op welzijn, een essentieel aspect op de moderne werkvloer. Leer aan de hand van concrete voorbeelden, zoals ETAP en DSTNY, hoe het ontwerp van de werkplek bijdraagt aan het welzijn  en productiviteit van medewerkers. Samen zoeken we naar praktische oplossingen om welzijn centraal te stellen in jullie werkomgeving.

Met dank aan onze Well@Work partners

“Well@Work zindert nog na. De mindful walk was een uitstekende opener van de dag en ik luisterde met veel interesse naar de vele sprekers, afgewisseld met leuke doe-sessies zoals yoga, handmassage en ademhalingstechnieken. Bedankt voor deze dag vol inspiratie op een toplocatie.”

∼ Ilse Janssens, coördinator HR bij Emmaüs vzw over Well@Work 2023

“Een fantastische en inspirerende dag over mijn ábsoluut stokpaardje, WELZIJN op (en naast) het werk 🥰🌈 Bedankt voor deze leerrijke ervaring. Ik hoop dat mijn enthousiasme kan doorstralen naar al onze medewerkers!”

over Well@Work 202

“Het was een inspirerende dag bij The Circle of Wellbeing, met straffe professionals, in een prachtige omgeving. Deze dag zal blijven nazinderen.”

over Well@Work 202

Mis het niet als welzijn voor jou hoog op de agenda staat

Well@Work 2024

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)