“Sales” is de mooiste job die er is

door | Welzijn, Werkgeluk

“Sales” is de mooiste job die er is, ja toch?

Ann De Bisschop

Ik heb het in ieder geval meer dan 25 jaar gedaan. En ik vond het zalig.

Neen, ik heb geen stofzuigers of computers verkocht, daar zou ik waarschijnlijk toch niet zo gelukkig van zijn geworden.

Ik stond mee aan de wieg van Qmusic in 2001. We waren de “runner up”. Ik ging de marketing managers, hun reclamebureaus en de mediacentrales overtuigen om een deel van hun marketingbudget bij ons te plaatsen. Ik weet nog heel goed: onze eerste klant was Vanden Borre, een zeer grote radio adverteerder toen. Ik was euforisch dat ik zo’n grote klant had binnengehaald zonder enig marktaandeel te kunnen garanderen. Want de luistercijfers, die kon ik pas maanden later voorleggen. Dus Yannick, de toenmalige marketingdame, kocht op vertrouwen, op de “klik” die ze met ons gemaakt had tijdens ons gesprek.

En snel volgden er vele klanten, werd mijn team groter en kwam ook onze 2e zender JOE erbij. Het waren zalige tijden. Ik had een topteam. 16 heel gedreven collega’s, die elke dag het beste van zichzelf gaven. Eén van hen, Tania, werd na een tijdje salesmanager. En ze deed dit goed. Ze was een échte motivator. Een goede “salescoach”. We haalden elke maand steeds meer omzet. Ik herinner me nog de dag dat we onze jaaromzet van 50 miljoen haalden …. op 17 september ipv op 31 december. We kregen champagne en bloemen van onze grote baas Christian. En we waren dolgelukkig en vooral heel trots. Trots op dat teamgevoel en die winning spirit die we allemaal hadden.

Toen ik Wellbeing Director ben geworden binnen dezelfde mediagroep, niet meer enkel voor de radiocollega’s maar ook voor de collega’s van TV en online, liet ik het topteam verder groeien en bloeien onder de vleugels van Tania.

En vandaag bundelen wij onze krachten opnieuw. Want Tania besloot na jarenlange trouwe dienst om haar carrière een andere wending te geven en is intussen reeds een paar jaar een fantastisch goede veerkrachtcoach.

We delen duidelijk dezelfde twee passies: “sales” én “zorgen voor mensen”. Wel, … daar willen we nu ook ander teams mee helpen. Meer veerkracht, minder stress en veel werkgeluk binnen salesteams! Want enkel zo haal je dat jaarobjectief. En wie weet … misschien net zoals wij al in september ipv december.  

Wil je meer weten over onze keynote en workshops voor meer veerkracht en welzijn binnen jouw salesteam? Geef ons een seintje. We staan te popelen om jullie te helpen (in 3 talen 😊).

We take care of your business by taking care of your people
Wil je het unieke karakter van je organisatie bewaren en tegelijkertijd het fundament waar je op bouwt – je medewerkers – verder verstevigen? The Circle of Wellbeing activeert jouw organisatie om succesvol en future-proof te zijn via geëngageerde medewerkers die werkgeluk uitstralen. Als one-stop welzijnspartner ondersteunen jouw organisatie bij het opzetten van een welzijnsbeleid en welzijnsinitiatieven die naadloos aansluiten op je bredere HR en business strategie.