Onlangs noemde iemand mij “the Queen of Wellbeing”

door | Ann De Bisschop

Waarom geen koninkrijk starten dan?

Dat de voorbije 2 jaar door HR mensen “the biggest change of the century” wordt genoemd, mag geen verrassing zijn. Van de ene dag op de andere zijn we verplicht gaan thuiswerken, of we daar nu als mens, of als organisatie klaar voor waren of niet. Het was  “ploeteren” voor velen, de weg zoeken en deze niet altijd vinden. En wat aanvankelijk een beslissing van korte duur was, werd een nieuwe manier van werken, en ja, zelfs een nieuwe manier van leven. Maar het loopt niet in elke organisatie of in elk huishouden van een leien dakje.

De voorbije 2 jaar hebben vooral hun tol geëist als we kijken naar de veerkracht en de mentale balans van de mensen. En laat net dit de motor zijn van elke organisatie : veerkrachtige, gezonde, gelukkige medewerkers. Maar hier en daar sputtert de motor vandaag tegen en wordt mijn hulp ingeroepen. Om meer positieve energie en “goesting” binnen te krijgen in een organisatie. En ik durf te zeggen dat ik daar behoorlijk goed in slaag. Na mijn keynote krijg ik vaak leuke berichten van de toehoorders, of bemoedigende woorden van het management als “dit hadden we nodig, het heeft ons deugd gedaan”.

En uiteraard word ik blij van deze mooie feedback. Maar tegelijk denk ik soms: en nu? Wat gaan gaan jullie nu doen?  Want ik heb de dag nadien vaak al een andere keynote, in een ander bedrijf, een andere sector, een andere context. En ook al zeg ik telkens : ik kom hier vandaag 3 zaken doen : jullie inspireren, motiveren en activeren, durft het bij dat laatste al eens fout lopen. De nieuwe frisse ideeën en vele tips worden wel even vol gehouden, maar al snel durft men te hervallen in oude gewoontes. En dààr wil ik nu iets aan doen! Niet alleen, maar met 3 andere krachtige vrouwen die net als ik “uit de business komen” en dus geen geitenwollensokkenverhaal brengen. Wij zorgen er samen voor dat het welzijn van uw medewerkers verankerd wordt binnen uw organisatie.

Wij zorgen dat de cirkel rond is. Dus ja, wij doen meer dan fruit en yoga. Ook empathisch en motiverende leiderschap, autonomie en empowerment komen aan bod, net als de cultuur en waarden van uw organisatie. We streven naar een groeimindset en engagement bij uw medewerkers en zetten in op optimale connectie tussen uw teams. De mentale balans en fysieke gezondheid van de medewerkers maken de cirkel rond.